Bijeljina: Šećerana klizi u stečaj

Bez autora
Nov 09 2015

Okružni privredni sud u Bijeljini pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje postupka stečaja nad bijeljinskom Fabrikom šećera, objavljeno je u petak na Banjalučkoj berzi. Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Lazo Đurđević, diplomirani ekonomista iz Šamca, koji je dužan odmah po prijemu rješenja o imenovanju preduzeti radnje utvrđene Zakonom o stečajnom postupku, te utvrditi da li postoje razlozi i uslovi za otvaranje i vođenje stečajnog postupka i svoj nalaz dostaviti sudu u roku od 30 dana od dana svog imenovanja. Mjere pojedinačnog prinudnog izvršenja pokrenute protiv stečajnog dužnika privremeno se moraju obustaviti, navodi se u ovom rješenju. Pored toga, određuje se mjera obezbjeđenja kojom se zabranjuje stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom i novčanim sredstvima, koja ostaje na snazi do donošenja rješenja o otvaranju stečajnog postupka.

Okružni privredni sud u Bijeljini pokrenuo je prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje postupka stečaja nad bijeljinskom Fabrikom šećera, objavljeno je u petak na Banjalučkoj berzi.

Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Lazo Đurđević, diplomirani ekonomista iz Šamca, koji je dužan odmah po prijemu rješenja o imenovanju preduzeti radnje utvrđene Zakonom o stečajnom postupku, te utvrditi da li postoje razlozi i uslovi za otvaranje i vođenje stečajnog postupka i svoj nalaz dostaviti sudu u roku od 30 dana od dana svog imenovanja.

"Mjere pojedinačnog prinudnog izvršenja pokrenute protiv stečajnog dužnika privremeno se moraju obustaviti", navodi se u ovom rješenju. Pored toga, određuje se mjera obezbjeđenja kojom se zabranjuje stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom i novčanim sredstvima, koja ostaje na snazi do donošenja rješenja o otvaranju stečajnog postupka.

Povjerioci su pozvani da privremenom stečajnom upravniku bez odlaganja saopšte koje će mjere osiguranja na predmetima imovine stečajnog dužnika oni zahtijevati. Inače, ročište za ispitivanje uslova za otvaranje postupka stečaja zakazano je za ponedjeljak, 10. decembara ove godine, u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini. Na to ročište pozvani su privremeni stečajni upravnik Lazo Đurđević, zatim predlagač Ministarstvo finansija RS - Poreska uprava RS i direktor Šećerane.

Pored toga, treba reći da je povodom ovoga Banjalučka berza u petak privremeno zaustavila trgovanje hartijama od vrijednosti Šećerane na berzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik